De 5 beste tips om veilig op vakantie te gaan

Het is alweer zomer en voor veel mensen in Nederland betekend dat iets om naar uit te kijken: vakantie! In de komende weken gaan miljoenen Nederlanders hun huis verlaten en in het buitenland op zoek naar zon, zee en strand. Anderen kiezen ervoor om naar familie te gaan of te gaan kamperen in de Nederlandse bossen. Welke vakantiekeuzes er ook gemaakt worden, ze komen meestal op hetzelfde neer: u, en vele anderen, zijn niet thuis. Het is dus niet zo gek dat in de zomer ook ruimschoots de meeste pogingen tot inbraak worden gepleegd. Wanneer Slotenmaker Gorinchem bij een klant inbraakschade komen herstellen, krijgen zij vaak dezelfde vraag te horen: “Hoe had ik dit kunnen voorkomen?”

#1 Modern hang- en sluitwerk

Met een nieuw slot op de markt is het altijd maar een kwestie van tijd voordat inbrekers weten hoe ze ermee om moeten gaan. Daarom wordt er continu geïnnoveerd op het gebied van hang- en sluitwerk. Controleer voordat u op vakantie gaat of uw sloten aan vernieuwing toe zijn en schakel desnoods de slotenmaker in om nieuwe sloten te plaatsen. Want verouderde sloten zijn kinderspel voor een inbreker. Met een modern slot kunt u met een gerust gevoel op vakantie.

#2 Anti-inbraakstrips

Dat hele kleine beetje ruimte tussen uw deur en uw deurbeslag is zeer gevoelig voor inbraak. Door gebruik te maken van anti-inbraakstrips voorkomt u dat er bijvoorbeeld een breekijzer gebruikt kan worden om de deur open te forceren.

#3 Maak er geen wereldnieuws van

Maak alleen aan vertrouwde personen bekend dat u op vakantie gaat en zet het al helemaal niet op sociale media. Inbrekers houden in de gaten wanneer hun slachtoffers op vakantie gaan en slaan dan toe. Voorkom ook dat er een camper of caravan te lang voor de deur staat. Dit maakt meteen duidelijk dat het huis binnenkort leegstaat. Wacht dus even tot na de vakantie om de foto’s op Facebook te zetten.

#4 Attendeer de buren

Als uw buren thuis zijn terwijl u op vakantie bent. Laat ze dan even weten dat u de komende tijd niet thuis bent. Dan kunnen uw buren een oogje voor u in het zeil houden. Als u een beetje lieve buren heeft willen ze misschien wel uw gordijnen openen en sluiten om het te doen laten lijken dat er gewoon iemand thuis is. Vergeet alleen niet om de buren een extra huissleutel te geven.

#5 Iemand thuis?

Ook als u wekenlang weg bent kunt u het doen laten lijken dat er iemand thuis is. Door bijvoorbeeld opengeslagen magazines, gebruikte borden en bestek of schoenen op een zichtbare plek te plaatsen.  https://slotenmakersnel.nl

Navigation

Home

Latest Posts

Villa 10 Personen Spanje

Published Nov 30, 23
3 min read

Moderne Villa Huren Spanje

Published Nov 30, 23
6 min read

Kosten Huis Bouwen 2023

Published Nov 30, 23
7 min read